Bekaret raporu

Bekaret raporu

Bekaret raporu
Bekaret raporu

Bekaret raporu isteyen erkek olur mu , öyle erkek bana gelmesin diyebilirsiniz, ama ülkemizde bu tip erkekler cahil veya okumuş kesimde azımsanmayacak kadar bol bulunuyor. Kendine güveni olmayanlar olarak nitelersek onlara haksızlık etmiş olmayı diye düşünüyorum. Sevdiği / evleneceği kadın için hiçkimseyle rekabete girmeden yoluna devam etmek isteyen erkekler bunlar. Ne kadar kızsakta, hop oturup hop kalksakta bekaret raporu hala konuşuluyor ve gündemden düşmüyor. Bunun sebebi erkeklerin ve kaynana adaylarının gelinlerinden beklentileri. Neyse içimi döktükten sonra konuya giriyorum:

Adliyeden kızlık raporu nasıl alınır ?

Sabıkası yoktur kağıdı veya adli sicil belgesi gibi adliyeden gidip bekaret raporu alamazsınız. Aslında sizin bakire olup olmadığınız hiç kimseyi ilgilendirmez. Artık kanunlarda bu şekilde düşünüyor. Bir bayanın bakire olup olmadığı hakkında rapor düzenlenemez diyor. Ama tabiki özel bir doktora gidip kızlık zarı muayenesi yaptırabilirsiniz bu konuda bir kısıtlama yok, ama özel doktor bile size bakiredir diye bir kağıt veremez.

Kızlık zarı muayenesinde aileye haber verilir mi ?

Küçük bir kasabada yaşıyorsanız ve doktor annenizi tanıyorsa “Fatma abla gel kızın geldi kızlık zarı muayenesi yaptırıyor gel evlere şenlik” diye ailenize haber vermesi sanıyorum yerli komedi filmlerinde olurdu. 18 yaş ve üstü iseniz bir jinekoloğa giderek kızlık zarı muayenesi yaptırabilirsiniz kimse size karışamaz veya ailenize telefon açamaz 🙂

Esnek kızlık zarı raporu nasıl alınır ?

Cinsel ilişkiye girdiniz ama kanama ortaya çıkmadı , bir kez daha ilişki yaşadınız yine kızlık zarı kanamasından haber yok. Bu sefer dediniz ki ben herhalde esnek kızlık zarına sahibim. Bir jinekoloğa gittiniz kızlık testi yaptı ve esnek kızlık zarı var sende dedi. Hocam esnek kızlık zarı raporu verir misiniz bana ? hayır. İşte şimdi duvara tosladınız. Kızlık zarı hakkında bir rapor verilemiyor maalesef.

Boşanma davasında bekaret raporu

İşte size bir istisna : diyelimki evlendiniz ama kocanız cinsel ilişkiye giremiyor, sertleşme sorunu var veya cinsel tercihi siz değilsiniz. Bu durumda boşanma davası açarak evli olmanıza rağmen hala bakire olduğunuzu ve kocanızın görevini yapamadığını iddia edebilirsiniz. Hakim size bir emir kağıdı vererek bekaret raporu için devlet hastanesine sevk edecektir, bu durumda sizi muayene eden jinekolog eğer gerçekten bakire iseniz size bir bekaret raporu verir.

Bekaret raporu ile ilgili sorularınız varsa sayfayı az aşağı kaydırın. Yorum girme formuna sorunuzu yazın, isim yerine takma isim girin, diğer satırları boş bırakabilirsiniz, gönderin gitsin. Sorunuzu ben veya tecrübeli bir ziyaretçi mutlaka cevaplayacaktır.

Yazar: burcu Nur Demirel

Üniversitede araştırma görevlisi

“Bekaret raporu” için 2 yorum

  1. Burcu Hanım merhaba Ben de 2 yıl önce bisikletten düşerek küçük bir kanama yaşadım sanıyorum kızlık zarı kanı geldi Neyse fazla önemsemedim ama şimdi ciddi bir ilişkim var bu başımdan geçen olayı Ben nişanlıma anlattım fakat bana inanmıyor bekaret raporu istiyor araştırdığım kadarıyla birçok yerden bekaret raporu alınamıyor ablacığım Senin bir tavsiyem olur mu bana kağıt şeklinde bir bekaret raporu verebilecek bir doktor biliyor musun mesela Dr Turgay Karakaya verebilir mi

    Beğen

Yorum bırakın