Labioplasti ameliyatı

labioplasti ameliyatı

labioplasti ameliyatı
labioplasti ameliyatı

3500 TL civarı bir ücretle yapılan labioplasti ameliyatı ihtiyacı olan için yüz estetik ameliyatları kadar önemlidir. Özellikle olması gerekenden çok daha iri genital dudaklara ( labia minora ) sahip bayanlar mayo veya bikini giydiklerinde bacak arasında anormal bir şişlik görünümüne sahip olurlar. Bunu gidermek için labiumların ameliyatla küçültülmesi ve ideal boyutlara indirilmesi gerekir. İşte bu noktada bir labioplasti ameliyatı planlanır. Labioplasti ameliyatlarında küçük dudakların boyutları isteğe bağlı olarak ufaltılabilir, ayrıca 2 dudak arasında asimetri ve boyut farkı varsa bu sorunlar giderilebilir. Minik kapakçık şeklinde olan genital dudaklar üzerinde şekil verici ameliyat yapmak çokta kolay değildir. Ciddi bir el becerisi ve tecrübe gerekir. İşlem yapılan alan küçük olduğu için bu ameliyatta yapılacak hataları sonradan telafi etmek zordur.

Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır ?

Jinekologların portföyünde bulunan bu ameliyat lokal anestezi denilen sadece operasyon bölgesinin uyuşturulması ile yapılır. Yarım saat kadar süren işlemden sonra hasta yürüyebilir, seyahat edebilir, iş hayatına devam edebilir. Ameliyatta boyutu küçültülecek olan labiumdan V şeklinde parça çıkartılır ve kalan kısın saç teli kalınlığında ipliklerle dikilir. Usta ellerden çıkmış bir labioplastide dikiş izi kalmaz.

Lazerle labioplasti ameliyatı

Maalesef lazer veya diğer teknolojik cihazlar konusunda halkımız yaygın olarak suistimale uğramaktadır. Lazerle kızlık zarı dikimi gibi koca bir asparagazı reklam olarak kullanıp nakde çevirmeye çalışanlar cehaletin boyutunu görünce çaya – çorbaya lazer zihniyeti ile lazerle labioplasti ameliyatı reklamlarında başlamışlardır. Labiumlardaki fazla dokunun bistüri yerine lazerle kesilmesi sevimli gösterilmeye çalışılmakla beraber çok daha risklidir. Lazerin yakarak kestiği dokulardaki sinir uçları yanık sebebi ile tahrip olmakta dudaklarda his kaybı olarak hastanın  geleceğine yansımaktadır. Hatta bu durum ileride orgazm kayıplarına kadar gidebilmektedir.

Labioplasti ameliyatı kızlık zarına zarar verir mi ?

Genital organ ve oluşumların lokasyonlarını tam olarak bilen sayısı fazla değil sanıyorum, zira bu soru çok sık karşıma çıkıyor. Labiumlar kızlık zarının dışında yer aldıkları için labioplasti ameliyat esnasında kızlık bozma gibi bir risk yoktur. Doğumsal olarak labiumları büyük olan birçok genç kız bakire iken dudak küçültme ameliyatı yaptırıp yaşantılarına bakire olarak devam ediyorlar.

Labioplasti ameliyatı fiyatları

Maliyetler her zaman başımızı ağrıttırır değil mi ? Labioplasti fiyatları bu işi iyi yapan doktorlarda ortalama 3500 TL civarıdır. Çok ucuza veya çok pahalıya yaparım diyenlerde çıkacak karşınıza ama bence bu civarda bir para ödemeniz yeterlidir. Labioplastide doktor seçimi çok önemlidir. Labioplasti ile birlikte vajina daraltma ameliyatıda isterim diyorsanız 5000 TL civarı bir masraf çıkacaktır. Yine kızlık zarı dikimi ile birlikte labioplastilerde 5000 TL gibi bir ücretle karşılaşırsınız. Yada hem kızlık zarı dikimi , hem vajina daraltma , hemde labioplasti olsun diyorsanız o zaman 6000 TL gibi bir fiyatlandırma şaşırtıcı olmayacaktır.

Labioplasti ameliyatları ile ilgili sorularınız varsa sayfayı aşağı kaydırın, yorum girme formuna sorunuzu yazın, isim kısmına takma isim girin, diğer satırları boş bırakabilirsiniz, yollayın gitsin, ben veya tecrübeli bir ziyaretçi sorunuza yanıt yazacaktır.

 

Yazar: burcu Nur Demirel

Üniversitede araştırma görevlisi

“Labioplasti ameliyatı” için 12 yorum

    1. Labioplasti ameliyatlarında keloid oluşumu genellikle lazerle yapılan ameliyatlarda yani yakılarak yapılan ameliyatlar da ortaya çıkar dikkatli bir estetik cerrahide kesinlikle keloid olmasın

      Beğen

  1. arkadaslar yasım 20 cinsel bir gecmisim de çar enfeksiyon atlattım fakat hâlâ cinsel iliski sirasında agrı acı zevk alamama gibi şikayetlerim var enfeksiyonu da atlatmis olmama ragmen duzelmedi dis dudaklarin buyuk oldugunu dusunuyorum benim yasadigim problem gibi bir problem yasayan varsa ve ameliyat da olan varsa bana yorumlarini iletebilir mi lütfen

    Beğen

  2. selam, 33 yaşımdayım ve uzun zamandır genital dudaklarımdaki sarkmalardan şikayetçiydim ve artık mayo veya bikini giyip denize girmeye utanır hale gelmiştim, Dr. Turgay Karakaya’ya ameliyat yaptırdım, yarım saat kadar sürdü ameliyat, iyileştikten sonra istediğim görünüme kavuştum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    Beğen

  3. 20 yaşında olmama rağmen 1 hiçbir cinsel ilişkiyi olmamasına rağmen yapımlarında aşırı bir sarkma var buna bağlı olarak kilodun sürekli ıslanıyor bu durumda evlenmeden önce benim de blok derste ameliyatı yaptırmam sakınca doğurur mu labioplasti ameliyatı yapılırken kızlık zarı yanlışlıkla bozulabilir mi

    Beğen

  4. Benim cinsel dudaklarım arasında bir 1 arasında fark var Birisi daha büyük diğeri daha küçük ve sarkıt duruyor Bu durumda labioplasti ameliyatı yaptırmayı düşünüyorum fakat en iyi sonucu alabileceğim bir doktora gitmek istiyorum labioplasti ameliyatı yapan doktorlar arasında fiyatlar ne durumdadır Bu konuda tecrübesi olan kızlar bana yazabilir mi yaşım 29

    Beğen

Yorum bırakın