Kızlık zarı dikimi sonrası akıntı


2500 TL – 3000 TL arası para verilipte kızlık zarı dikimi sonrası akıntı olayını kızlık zarı dikimi yorumlarında hep görüyorum, şu doktora kızlık zarı diktirdim 3 gün oldu, akıntı var ne yapmalıyım diye doktorundan ilgi alaka göremeyen veya doktoruna ulaşamayan bayanlar forumlara veya kızlık zarı dikimi ile alakalı makalelerin altlarındaki hasta yorumları bölümlerine yazıp durmuşlar. Bayanlarda zaten gün içinde hafif şeffaf bir akıntı oluyor, bir çoğumuz günlük petlerle bunu hallediyor, bazılarıda kilodu kirletiyor, bu konudaki araştırmama göre vajina girişinde gerçekleştirilen kızlık zarı dikimi ameliyatı sonrası kötü kokulu olmayan, şeffaf veya halk tabiri ile beyaz bir akıntı olması normal karşılanıyor.

Kızlık zarı dikimi sonrası kötü kokulu bir akıntı ile karşılaşırsanız bu enfeksiyon sebebi ile olabilir, mutlaka kızlık zarı diken doktorunuzla bağlantıya geçiniz. Himenoplasti ameliyatlarından sonra ilk günlerde kalı bir akıntı geliyor olabilir, bu ameliyat yarasından gelen kanama sızıntılarıdır, haraket ettikçe bu küçük kanamalar artabilir ama hiçbir zaman adet kanaması boyutunda bir kanamalı akıntı görmeyiz. Kızlık zarı dikimi sonrası kanlı akıntı bazen kahverengi bir görünümde kazanabilir, merak edip panik yapmayın bu normal 🙂

Kızlık zarı dikiminden sonra yeşil veya koyu sarı kokulu akıntı hayra alamet değildir, ciddi enfeksiyonlara işaret eder. Zaten bekaret ameliyatı olanlara genelde ağızdan hap şeklinde anetibiotik ve sprey şeklinde günlük püskürtmek için antiseptik verilir, bu ilaçlar iyileşme döneminde dikişlerinizi koruyacaktır, ama hijyene önem vermezseniz sorun yaşayabilirsiniz.

Flep yöntemi sonrası koyu ve kokulu akıntılar genelde enfeksiyon belirtisidir, uygun şekilde tedavi edilemez ise dikişleri attırabilir, Yapılan ameliyatı geçersiz hale getirebilir. Geçici kızlık zarı dikiminde iyileşme söz konusu olmadığı için mevcut vajinal enfeksiyonunuzunda dikişleri attıaracak kadar vakti olmaz , zaten siz o sırada ilişkiye gireceksinizdir.

Kızlık zarı diktirenlerin yorumları : Kalıcı kızlık zarı dikimi yaptıranların ameliyat sonrası yakınmaları sıklıkla kızlık zarı dikimi forum ve hasta yorumları sayfalarında boy gösterebiliyor, günlük hayatı aksatmayan veya insanı işinden gücünden geri bırakmayan bu yakınmalar ilk 2 hafta boyunca ara ara su yüzüne çıkabiliyor. Bunlar arasında kızlık zarı dikimi sonrası akıntı özel bir yer işgal ediyor, zira enfeksiyon varsa bu dikişlere 10 gün içinde zarar verebilir.

Yazar: burcu Nur Demirel

Üniversitede araştırma görevlisi

“Kızlık zarı dikimi sonrası akıntı” için 4 yorum

Yorum bırakın