Adana Seyhan’da kızlık zarı dikimi yapan doktorlar


Lokal anestezi ile yapılan yarım saati geçmeyen bir ameliyat olarak kızlık zarı dikimi Adana Seyhan İlçesinde hangi doktorlar tarafınca yapılıyor diye soran birkaç kız oldu bana email atarak. Küçük cerrahi ameliyatlar grubunda geçen bu müdahale uzaktan basit ve her durumda risksiz gibi görünse bile usta ellerden çıkmadığı sürece ciddi sosyal riskler barındırmaktadır. Heleki söz konusu kalıcı kızlık zarı dikimi olunca birçok doktorun kendince haklı sebeplerle bu ameliyatı yapmak istememesi veya kısa yolu tercih ederek böyle bir ameliyat başarıya ulaşmaz cevabını vermesi sık rastlanıyor. Bana soracak olursanız Çukurova bölgesinde Adana Seyhan’da kızlık zarı diken doktor olarak yorumlara yansıyan olumlu sonuç vermiş hekimlere rastlamadım. Ordaki doktorları karalamaya çalıştığımı sakın zannetmeyin. Bu memlekette iyi bir tıp eğitimi veriliyor, duvarında diploma ve uzmanlık belgesi olan bir jinekoloğa dağ başında bile olsanız güvenebilirsiniz ama kalıcı kızlık zarı dikimi için değil.

Kalıcı kızlık zarı dikimi ameliyatında neden her doktor olumlu sonuç veremiyor ? Yaklaşık 3 yıldır bekaret konusunu araştırıyorum ve kitap yazacak bilgiye ulaştım desem doğru olur. Himenoplasti ameliyatları tıp fakültelerinde ve kadın hastalıkları ve doğum ihtisas eğitimlerinde ders konusu olarak işenen bir operasyon çeşidi değildir. Her doktor doğaçlama kendi tekniğini geliştiriyor. Bu yüzden hastaların bu ameliyatlardan sonuç alması yada kısaca evlendikleri zaman kızlık zarı kanaması ortaya çıkması ihtimali doktordan doktora çok değişiyor. Hiçbir doktorda diğerine bu sanatı öğretmediği için bazı doktorlar flep yöntemi ameliyatlarında yüksek başarıdan dolayı ülke çapında meşhur oluyorlar. Buna en iyi örnek İstanbul Bakırköy’de muayenehanesi olan Dr. Turgay Karakaya verilebilir. Kendisine tüm illerden ve birçok islam ülkesinde kalıcı kızlık zarı dikimi için hasta geliyor.

Bütün bunlara karşılık internete girdiğinizde bir bakıyorsunuz Edirne’den Kars’a kadar binlerce doktor kızlık zarı dikimi yapılır diye reklam vermiş. Lazerle kızlık zarı dikimi , 4 kat flep yöntemi gibi tıp dünyası ile bağdaşmayan halkı cahil olarak kabul eden reklamlara çok sık rastlanıyor. Araştırdığınız zaman bir bakıyorsunuz ki lazerle kızlık zarı dikimi yapılamaz, çift kat flep yönteminden daha fazla kat içeren 3 kat veya 4 kat flep yöntemi gerçek dışı ( yapılırsa damat adayı gerdeğe matkapla girmesi gerekirdi herhalde ) . Ne olursa olsun araştırmadan lay lay lom kabul edilmez.

Yazar: burcu Nur Demirel

Üniversitede araştırma görevlisi

Yorum bırakın